Azonnali elérhetőség
Tel:
20-979-3868
Tel:
20-99999-24
Email:
ziti@ziti.hu

Motoros jogosítvány

Motorra fel! – Jogosítvány motorkerékpárra

800_635623698023748549

Nem mindenki álmodozik autókról, vannak emberek, akiket mindig is a motorok vonzottak igazán. A motorozásnak számtalan előnye van az autózással szemben, főleg a fiatalok körében: sokkal kevesebbe kerül a fenntartásra, mint egy személygépjárműnek, ráadásul könnyebb és gyorsabb vele a haladás a városban, mint ha autóval közlekednénk.

A motoros jogosítvány megszerzése azonban nem olyan egyszerű, mint a személygépjármű esetében. A motorgépjárművek között számos kategóriával kell számolnunk – minél nagyobb teljesítményű géppel szeretnénk szelni az utakat, annál magasabb kategóriát kell elvégezni. Iskolánkban lehetőség van több kategóriában is megszerezni a szükséges vezetői engedélyt.

A motoros jogosítvány megszerzése előtt érdemes tájékozódni, hiszen bizonyos kategóriáknak vannak előképzettségi és életkori feltételei, melyekkel illik tisztában lenni egy leendő motorosnak.

Jelentkezzen gyáli autós iskolánkba, hogy Ön is megszerezhesse motoros jogosítványát a megfelelő kategóriában!

 

„A” kategóriás jogosítványok besorolása

800_635761951246274601

Az „A” kategóriás jogosítványok a motorkerékpárokra vonatkozó vezetői engedélyek, azonban sokan nem tudják, hogy azon belül melyik kategóriával milyen motort lehet vezetni. Nézzük sorban!

  • „A” jogosítvány: Korlátozás nélkül, bármilyen lökettérfogatú és teljesítményű motor és segédmotor vezetésére jogosít fel. Vezethető vele ezen kívül 15 kW-ig motoros tricikli, kerti traktor és állati erővel vont jármű.
  • „A1” jogosítvány: Maximum 125 cm3-es és 11 kW teljesítményű motort, quadot és segédmotoros kerékpárt vezethetünk vele. Szintén feljogosít 15 kW-ig motoros triciklire, kerti traktorra és állati erővel vont járműre.
  • „A2” jogosítvány: Legfeljebb 35 kW teljesítményű hajtómotorral ellátott motorkerékpárt, quadot, 15 kW-ig motoros triciklit, kerti traktort és állati erővel vont járművet vezethetünk vele.

10984212 - frontal shot of a motorbike in white back

Miért pont A1?

A motorozás élményét semmi nem adhatja vissza, nem véletlenül a második legnépszerűbb közlekedési eszköz az autó után. Így teljesen érthető azok döntése, akik egy motoros jogosítvány megszerzésére szánják el magukat. Persze ezek között a vezetői engedélyek között is különböző kategóriákat különböztethetünk meg. A mindenre kiterjedő A után az A1 kategóriás jogosítvány a legkedveltebb, mindez nem véletlen.

Akkor érdemes az A1 kategóriás jogosítványt választanunk, ha pontosan tudjuk, hogy milyen teljesítményű, illetve típusú motorral vagy motorokkal szeretnénk közlekedni. Amennyiben leendő motorunk nem haladja meg a 125cm3-t, illetve a 11kW (14,75Le) teljesítményt, az A1 kategória sokkalta ésszerűbb választás, mint az A kategória. Nem jár olyan felesleges oktatással, amit úgysem fogunk hasznosítani, ezen felül pedig sokkal kevesebb óraszám mellett elvégezhetjük a képzést. További előnye, hogy akár már 16 éves kortól le tudjuk tenni, valamint sokkalta kedvezőbb költségekkel jár ez a típusú vezetői engedély. Tegye le nálunk az A1 kategóriás jogosítványt, és élvezze a motorozás minden előnyét, mindezt kedvező áron, profi oktatóktól tanulva!

 

Mindegyik motoros kategóriára vonatkozik, hogy kettő év után szállítható vele utas, vagy vontatható utánfutó, addig kezdő vezetői engedélynek minősül.

Ha bármilyen kategóriájú motoros jogosítványt szeretnél szerezni, bízd ránk magadat, hogy biztos tudást szerezz! Várjuk jelentkezésedet!

 

Itt a tavasz; ha még nincs, ideje megszerezni a motoros jogosítványt!

ziti.hu.19aprA hideg időjárás és fagyok elmúltával nem csak a madarak kezdenek csiripelni, hanem megjelennek az autóutakon a motorkerékpárok is, amik hangja szintén a tavasz eljövetelét jelenti. Gyerekkorunkban mindannyian álmodunk arról, ahogy motoron suhanunk. Amikor az ember eléri a megfelelő korhatárt, ez az álom valósággá válhat, és elkezdheti elsajátítani a motorozáshoz szükséges tudásanyagot. A motoros jogosítvány megszerzése többlépcsős folyamat, ami a kortól és a motor teljesítményétől is függhet.

Nálunk a tanuló a motoros jogosítvány megszerzése mellett az életérzést is megtanulja. A motoros világ egy olyan réteg, ami nyitott, befogadó és összetartó, de vannak íratlan szabályai is. A motorosok, legyen idősek, vagy fiatalok, nők, vagy férfiak, menet közben intéssel fejezik ki összetartozásukat, tisztelettel és baráti tegeződéssel köszöntik egymást találkozáskor.

Ha Ön is szeretne a motoros közösség tagja lenni, szerezze meg nálunk motoros jogosítványát! Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

 

Motorozás a hétköznapokban

motoros jogosítványA motorozást sokan szabadidős tevékenységnek tekintik, meglepő módon főleg autósok, pedig vannak országok, ahol alapvető közlekedési eszköznek számít. Manapság itthon is egyre jobban kezd meghonosodni annak a kultúrája, hogy ugyan a téli hónapokban nem, de a melegebb hónapokban motorral közlekedik, aki teheti.

Ennek persze számos előnye van, gondolva például az egyszerű parkolásra, ami ha sietünk, kifejezetten jól tud jönni. Valamint az alacsony fogyasztás és a könnyű szerelhetőség is a motorkerékpárok felé billenti a mérleg nyelvét. A motoros jogosítvány letétele is személyre szabottabb, hiszen nem kell megtanulnunk sportmotort vezetni, ha csak egy keletnémet motort szeretnénk használni. Köszönhetően a különböző motoros jogosítvány kategóriáknak. Végül, de nem utolsó sorban a motorozás élményét semmi nem adhatja vissza, és ez az, ami igazán különlegessé teszi a kétkerekűeket.

Tegye le nálunk a motoros jogosítványt, és váljon Ön is a motorozás szerelmesévé úgy, hogy közben semmilyen felesleges tudást nem sajátít el, csak azt, amire szüksége van!

 

Motoros jogosítványt szeretne?

Motoros jogosítványt szeretne?Még az elfogult autórajongók is elismerik, hogy a motorozás különleges élmény, amit négy keréken nem lehet elérni; ahhoz kettő kell. Ha Ön is szeretné átélni, akkor motoros jogosítványt kell szereznie!

De nem mindegy, hogy milyet. A motoros jogosítványok a motorkerékpár teljesítménye szerint vannak besorolva, tehát ez esetben legalább nagyjából el kell dönteni, hogy milyen is lesz a későbbi jármű. Ha ezt még homály fedi, akkor érdemes az „A” kategóriásat választani, mert így minden típust vezethet majd. Mivel az „A” kategória megszerzéséhez kell a legtöbb tudásanyag és gyakorlat, így ez a képzés valamivel többe kerül, mint az „A1” és az „A2”, viszont többet is ad. Ha szeretne többféle motort is kipróbálni a gyengébbektől az igazán erős és gyors sportmotorokig, akkor ez lesz a legjobb választás!

Ha eldöntötte, hogy milyen motoros jogosítványt szeretne, jelentkezzen képzésünkre, kérdés, vagy észrevétel esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

 

A következő jogosítványt tervezi? A motoros jogosítvány legyen!

A következő jogosítványt tervezi? A motoros jogosítvány legyen!A motorozás remek alternatíva lehet az autózással szemben, de akár az autózás mellett is lehet motorozni. Miért ne lehetne kétféle jogosítványa? Gondolt már rá, hogy enged a csábításnak, és megszerzi a motoros jogosítványt is? Miért ne tenné, különösen akkor, ha motorja is van hozzá?

Keressen meg minket bizalommal, és iratkozzon be iskolánkba a motoros jogosítvány megszerzéséhez! Aktuális tanfolyamaink között motorokra szóló jogosítvány megszerzését célzó képzéseket is talál, már csak azt kell eldöntenie, hogy pontosan mikor szeretné elkezdeni!

Az érvényes motoros jogosítvánnyal a zsebében már nem kell a motorját a garázsban tartania, vagy nem kell tovább halogatnia  az áhított motorvásárlást. Vágjon bele, és legyen több érvényes jogosítványa is! Ha kedve támad, csak motorra pattan, kirándul, vagy két keréken vág neki a városnak!

A tanfolyam részleteivel kapcsolatban keressen bennünket a honlapunkon feltüntetett elérhetőségeinken!