Azonnali elérhetőség
Tel:
20-979-3868
Tel:
20-99999-24
Email:
ziti@ziti.hu

Az autóbusz jogosítvány megszerzésétől a vállalkozásig

autóbusz jogosítvány megszerzése
Kategória Blog

Az autóbusz jogosítvány megszerzése az egyik előfeltétele annak, hogy valaki elindítsa a saját, sikeres vállalkozását. Mire van ezen kívül még szükség?

A vállalkozók élete sokkal szabadabb, mint azoké, akik alkalmazottként töltik a hétköznapjaikat. A feladataikról ők döntenek, nem kell mások utasításait követni és a munkaidővel is rugalmasabban tudnak bánni. Sikeres vállalkozóként nagyon saját bevételre is szert tehet valaki, mint egyszerű alkalmazottként.

Mire jó egy busz és egy D kategóriás jogosítvány?

A busz természetesen egyetlen dologra alkalmas, arra, hogy embereket szállítson egyik helyről a másikra. Személyszállításra specializálódott vállalkozáshoz az autóbusz, kisbusz bizonyul tehát ideális járműnek. A buszokra gyakran van szükség, ha csoportos utazást szerveznek.

A belföldi és a külföldre tartó utakhoz is a buszt szokás igénybe venni, ha nem a légi közlekedést választják az utazók. Akár több napos utakat is le lehet bonyolítani a körültekintő szervezéssel.

A busz előnye az autóval szemben, hogy egyetlen járműben akár ötven embert is lehet szállítani az autóbusz méretétől függően. Nem kell jármű konvojt elnavigálni a kitűzött célig, több csoportot összetartani vagy több parkolóhelyet keresgélni, hacsak nem igazán nagy létszámú az utaslista.

Hogyan indítson buszos vállalkozást?

A vállalkozás elindításához szükség van a megfelelő engedélyek megszerzésére. Ezen kívül a cégalapításhoz ki kell választani, hogy milyen cégformában működjön a vállalkozás. Autóbusz nélkül nincsen személyszállítás. Szükség lesz érvényes forgalmival, jogosítvánnyal rendelkező, kiváló műszaki állapotú személyszállító járművekre.

Egy jármű nem lesz elegendő, mert számolni kell a műszaki hiba vagy egy váratlan baleset lehetőségével is. Ha azt akarja a vállalkozó, hogy ne essen el a tervezett bevételtől, akkor fel kell készülnie minden eshetőségre.

A D kategóriás jogosítvány megszerzése ma már annyi könnyebbséggel jár együtt, hogy B és C helyett elég csak B vagy csak C kategóriás jogosítvánnyal rendelkezni hozzá. Ez nemcsak kevesebb időt, de kisebb költségeket is jelent a vállalkozókedvűek számára.

Milyen feltétele van a jogosítványnak?

A tanfolyamon elmélet és gyakorlat is szerepel a kötelezően teljesítendő tananyagban. A jelentkezőknek orvosi alkalmassági vizsgálaton kell részt venniük és elsősegélytanfolyam elvégzéséről szóló papírt is be kell mutatniuk.

Az elmélet magába foglalja a KRESZ tanfolyam elvégzését és a vizsgakövetelmények teljesítését. A tananyag része továbbá az üzemeltetési alapismeretek, a jármű alapos megismerése is.

A gyakorlatot a tanpályán, majd pedig a forgalomban történő vezetés jelenti. Minden jelentkezőnek teljesítenie kell az elvárt óraszámot, mind a gyakorló pályán, mind pedig a városban, illetve az országúton is.

A KRESZ vizsga elvégzése után van ideje a jelentkezőknek szünetre, később is teljesíthetik, a megadott határidőn belül a vezetési gyakorlatot. Akinek fontos, hogy minél gyorsabban jusson D kategóriás jogosítványhoz, az akár hetek alatt is teljesítheti a követelményeket. A végén már csak az okmányt kell kiváltani.

A saját buszos vállalkozás elindításától már csak egy frissen megszerzett jogosítvány választja el? Ideje a tettek mezejére lépni és megtenni a hátralévő lépéseket a célig!

Jelentkezzen a tanfolyamaink egyikére, szerezzen D kategóriás jogosítványt autóbuszra! Rövid időn belül egy új és érvényes jogosítvány boldog tulajdonosa lehet. A további tájékoztatásért keresse kollégánkat a honlapon feltüntetett elérhetőségeink egyikén!

Comments are closed.