Azonnali elérhetőség
Tel:
20-979-3868
Tel:
20-99999-24
Email:
ziti@ziti.hu

Gépkezelő jogosítvány leendő targonca vezetőknek

gépkezelő jogosítvány
Kategória Blog

Egy vagy több gépkezelő jogosítvány megléte új ajtókat tud megnyitni az Ön karrierjében is. Legyen olyan szakmája, ami csak keveseknek van!

Targoncát vezetni kevesen tudnak

A hazai szakmák között több is van, aminek képzett szakembereiből egyértelműen hiány tapasztalható. Mi ennek az oka? Bizonyos szakmák iránt nem érdeklődnek eléggé, ezért kevesen végzik el az elhelyezkedéshez szükséges tanfolyamokat. A másik ok, hogy a tanult és tapasztalt szakemberek a jobb életszínvonal, a nagyobb megbecsülés reményében inkább külföldön helyezkednek el és próbálnak szerencsét.

A gépkezelőket nagyon várják az olyan pozíciókban, mint amilyen a targonca vezető is. A targoncák emelő és mozgató gépek, amiket több területen rendszeresen vagy alkalmanként szokás használni. Az építőiparban és a raktározás területén számít leginkább ezeknek a gépeknek a munkája.

A targoncák a könnyűgépek közé tartoznak, ahová az emelőgépek, rakodógépek, anyagmozgató és szállítógépek is besorolhatóak. Targoncából több típus is létezik és ahány fajta, annyi féle feladatra alkalmas. Egyes modellekkel kiválóan lehet berakodni és kirakodni az árut, mások komissiózni tudnak, megint más típusú targoncák pedig a vontatáshoz értenek. Aki ilyen gépekkel szeretne dolgozni, annak a szükséges gépkezelői jogosítványt kell megszereznie.

gépkezelő jogosítvány

Mit csinál egy targoncavezető?

A képesített gépkezelő megtanulja vezetni és kezelni a gépet. Ezen kívül értenie kell a gép szakszerű karbantartásához is, sőt, szükséges esetben a kisebb szerelési munkálatok elvégzéséhez is.

Nem lehet akárkiből gépkezelő, csak az a jelölt alkalmas erre a pozícióra, aki bizonyos képességeknek a birtokában van. A betöltött 18. év és az alapfokú végzettség mellett még további követelmények is várnak a jelentkezőkre.

1. Ez egy felelősségteljes munka, tehát minden feladat elvégzése  odafigyelést és koncentrációt igényel a gépkezelőtől. A targonca hatékony eszköz, ha súlyt kell rakodni, szállítani, de emiatt balesetveszélyes munkagép is egyben.

A szűk helyeken közlekedő, emberek között mozgó targoncával könnyen fizikai sérülést, sőt halált is lehet okozni.

2. A gépkezelőnek tudnia kell rugalmasan alkalmazkodni. A munkájára különböző helyeken, és eltérő környezetben is szükség lehet. Egyik héten építkezésen, másik héten gyártelepen vagy bútorraktárban tarthatnak igényt a munkájára.

A vezetéssel töltött órák alatt koncentráltan kell manőverezni, parkolni, emelni, szállítani, olyan helyszínen, ahol esetleg addig még soha nem dolgozott a gépkezelő. A kiváló szem-kéz koordináció, térlátás, fizikai állóképesség elengedhetetlen ebben a szakmában.

3. A munka esetenként monoton lehet, ezért jó, ha erre is felkészül egy gépkezelő. Megeshet, hogy egyedül kell dolgoznia, ami egyeseknek kihívást jelenthet. A munkaidő változó lehet, előfordulhat hétvégi munkavégzés is.

gépkezelő jogosítvány

Csatlakozzon a képzéshez!

A gépkezelőknek nem kell éveken át tanulniuk, csak egy szakképesítést kell megszerezniük. A gépkezelőket tanfolyamon oktatják a szakma alapjaira. A tanfolyam hónapok alatt elvégezhető, a végén pedig hivatalos papírral igazolják a végzettség érvényességét.

Nem szeretne hónapokat tölteni az álláskereséssel? Elege van abból, hogy rettegjen amiatt, meddig tudja megőrizni az állását? Úgy akar élni, hogy ne kelljen hónapról-hónapra kiszámolnia forintra, hogy mennyit és mire költ?

Szerezzen új állást, csináljon karriert egy hiányszakma területén! Várjuk Önt is a jelentkezők között, az aktuális képzéseink egyikén! További felvilágosításhoz lépjen kapcsolatba kollégánkkal az egyik elérhetőségünkön!

Comments are closed.