Azonnali elérhetőség
Tel:
20-979-3868
Tel:
20-99999-24
Email:
ziti@ziti.hu

Miért éri meg gépkezelő tanfolyamokra jelentkezni?

Gépkezelő tanfolyamok
Kategória Blog

Rengeteg tanfolyam elérhető és elvégezhető rövid idő leforgása alatt. A gépkezelő tanfolyamok különösen ajánlottak, ha jól jövedelmező szakma a cél.

A gépkezelők azok az emberek, akik az elméleti és gyakorlati tudásuk alapján működtetik a gondjaikra bízott gépeket.  Gépkezelőkre több területen is igényt tartanak, többek között a mezőgazdaságban, az építőiparban, üzemek, gyárak, raktárak területein. Egy gépet kezelő szakember átfogó ismeretekkel rendelkezik azokról a gépekről, amiknek a kezelését rábízzák. Ez azt jelenti, hogy a felkészült jelölt nemcsak a gép irányítására, működtetésére képes, hanem annak karbantartására, javítására, ellenőrzésére is, ha a helyzet úgy kívánja.

A gépek kezelő nélkül használhatatlanok

Gépkezelő tanfolyamok

A jelenlegi helyzetben egyértelmű, hogy hiány mutatkozik az anyagmozgató, földmunkára tervezett, emelésre, rakodásra képes gépek kezelőiből. Az agrárgazdaságban megfigyelhető, hogy a munkaerő toborzás nem vezet sikerre. A munkaerő piaci statisztikák tanúsága szerint a vállalkozások körülbelül egyharmada nem talál megfelelő munkaerőt a gépeihez. A munkaerő hiány több olyan ágazatban is tetten érhető, ahol a gépek kezelése emberi erővel történik és nem teljesen automatizált folyamatokról van szó.

A fenti összefoglalóból következik, hogy egy gépkezelő után két kézzel kapkodnak a munkaadók. Nem csupán azért érdemes elgondolkodni egy ilyen szakmához kapcsolódó tanfolyam elvégzésén, mert sok a betöltetlen állás.

Mivel jár, ha valakiből gépkezelő lesz?

A munkaadók reagálnak a hiányra és emelik a munkabéreket. A béremelés, a kiemelkedő fizetések gyakorlatilag garantáltak, mert a vállalatok nagy része magánkézben van. Az állami cégekkel ellentétben itt nincsenek megszorítások a bérmaximumokat illetően.

A gépkezelői tanfolyam elvégzését követően a jelölt akár azonnal munkába is állhat. A tanfolyam elvégzése gyors, a tananyag pedig arra fókuszál, hogy a gyakorlatban használható tudást adjon a tanulóknak. Habár a köztudatban egy gépkezelő inkább a férfiak közül kerül ki, bárkiből lehet ilyen területen szakember. A feltételek között csupán a 18. életév betöltése szerepel, az egészségügyi alkalmassági és az érettségi megléte.

Nincs szükség hosszú éveken át tartó tanulásra vagy magas összegű tandíjak befizetésére. Egy intenzív tanfolyam elvégzése és a vizsga sikeres teljesítése választja el attól a jelentkezőt, hogy gépkezelő legyen. A megszerzett tudás a hazai és a külföldi munkaerő piacon is kamatoztatható a szükséges szintű idegennyelv tudás birtokában.

Gépkezelő tanfolyamok

Előre léphet, utazhat

A gépkezelő értékes és felelősségteljes munkát végez, megbecsülést kap. Sokan úgy tartják, hogy nem lehet továbblépni erről a szintről, de ez nem igaz. Több gépcsoportra is szerezhet képesítést valaki és így ki tudja tágítani a bejárható területek nagyságát, több szektorban is elhelyezkedhet.

Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a gépkezelők előtt megnyílik az út egy külföldi karrier felé is. Hosszabb távon vagy csak átmenetileg is el tud helyezkedni egy szakember, jóval magasabb munkabérek mellett.

Adja meg magának a lehetőséget, ha még nem rendelkezik egy olyan biztos szakmával! Szerezzen olyan képesítést, mivel mindig álláshoz tud jutni! A képzett gépkezelők jelenleg nemcsak keresettek, de a munkáltatók megbecsülik és meg is fizetik az alkalmazottaikat. A jól fizető állástól és a biztos egzisztenciától csak egy tanfolyam választja el. Ha felkeltettük az érdeklődését, tájékozódjon az aktuális tanfolyamainkról a honlapunkon közzétett információk alapján! Várjuk a jelentkezését, megéri belevágni!

Comments are closed.