Azonnali elérhetőség
Tel:
20-979-3868
Tel:
20-99999-24
Email:
ziti@ziti.hu

Kérdések a motoros jogosítvány megszerzése előtt

motoros jogosítvány
Kategória Blog

Amikor felmerül a jogosítvány kérdése, a legtöbben az autóra voksolnak. A motoros jogosítvány is szerepel, mint lehetőség, de nem való mindenkinek.

Motorozni egy külön életstílus, ugyanakkor számos dologban eltér az autózástól. Csak az kezdjen bele a motorozásba, aki tudja, hogy mit vállal ezzel.

Kétkerekű vagy négykerekű a jobb választás?

Az autós közlekedés előnyeit nem kell ecsetelni. Önállóan, rugalmasan, a saját időbeosztása szerint tud eljutni bárhová az autós, legyen szó munkáról, kikapcsolódásról vagy privát kötelezettségekről. Mindenképpen hasznos, ha valaki rendelkezik személyautóra szóló jogosítvánnyal és képes biztonságosan autót vezetni, ha szükség van rá. A motor viszont jóval több, mint hasznos jármű. A motor egy egészen más életstílust képvisel. Sokan tartanak motort is az autójuk mellett és így kétféle utazási mód között tudnak választani.

A motorozás egyben hobbi is, így a kikapcsolódás egy formája. Nekivágni az utaknak, egyedül, szabadon száguldani, amikor nem kell a kötelezettségeknek időt szentelni. Nem csoda, ha egyre többen szeretnének motoros jogosítványt szerezni önmagában vagy az autós jogosítvány mellé.

Egészen más élmény és tapasztalat motort vezetni, hiszen a motoros teste szinte eggyé válik a járművel. A vas járgány meglovagolásával egyensúlyban kell tartani a gépet, kormányozni, miközben a kezek, a lábak és a test is részt vesz benne. Az autóvezetéshez képest sokkal intenzívebb vezetési élmény, mert folyamatos éberséget is megkövetel, a környezet figyelemmel kísérése mellett. Az agy, a test az, ami a járgányt kontroll alatt tartja gyorsulás, fékezés, kanyarodás, váltás közben.

motoros jogosítvány

Miért motorozzon?

A motoros közlekedéssel nyerhet is a motoros, de nem csak azt, hogy vagánynak fog tűnni a járókelők szemében. A motor kisebb és mozgékonyabb jármű is, egy személyautóval összehasonlítva. A kétkerekűvel fürgén meg lehet előzni egy hosszú kilométereken keresztül vesztegelő kocsisort, ki lehet kerülni a reggeli és délutáni csúcsforgalomban kialakuló dugókat.

A motor nemcsak a városban juttatja előnyhöz a közlekedőt. Kedveltek az országúti túrák és a motoros természetjárások is a motorosok körében. A motorral terepen is mozgékonyabb a közlekedés, sok helyre eljuthat, nem kell feltétlenül kiépített úton haladnia.  Ahová autóval nem lehet behajtani vagy eljutni, oda egy kis méretű kétkerekűvel igen. A természet és az utazás rajongóinak a szabad motorozás nagyobb élvezetet nyújt, mint a zárt járműben ülve, monoton tempóban fogyasztani a kilométereket.

Kinek való a motorozás?

motoros jogosítvány

A motorozás bizony nem való mindenkinek. Ahogyan az extrém sportokat sem műveli mindenki, úgy a motorozást is fenntartásokkal kezelik a legtöbben. Tény, hogy kell ahhoz némi fenegyerek hajlam, hogy valaki meglovagoljon egy tüzes vasparipát. Annak nem való ez a hobbi, sport vagy hétköznapi közlekedési mód, aki fél a sebességtől, az esésektől. A motorozás bizony ezzel is járhat, amellett, hogy felemelő élményt tud nyújtani.

A környezettel közvetlen kapcsolatban áll a motoros, érzi a süvítő szelet, az orra megtelik a levegőben úszó illatokkal, az autó üvege és karosszériája nem áll közé és a természet közé. Nem csoda, ha sokan függővé válnak, motorozni egyet jelent egy kiadós adrenalin lökettel.

A motoros jogosítvány megszerzését ne halogassa, ha már eldöntötte, hogy ilyen kétkerekűt szeretne vezetni! Forduljon hozzánk és azonnal jelentkezhet a közeljövőben induló motoros tanfolyamaink egyikére! A nálunk jogosítványt szerző tanulók korrekt áron kapnak képzést és vele együtt magabiztos tudást.

Comments are closed.