Azonnali elérhetőség
Tel:
20-979-3868
Tel:
20-99999-24
Email:
ziti@ziti.hu

Kategóriás képzések

Autós jogosítvány

 

Motoros jogosítvány

 

Teherautó

 

Autóbusz

 

Traktor

 

Útmutató a jogosítvány kategóriákhoz

Útmutató a jogosítvány kategóriákhozAutósiskolánkban megszerezheti azt a kategóriájú jogosítványt, amire szüksége lehet a mindennapok komfortosabbá tételéhez, vagy akár a munkavégzéshez. A következő kategóriákban szerezhet nálunk vezetői engedélyt:

Motoros jogosítvány:

  • Moped – kategória: Jelentkezési feltétel 13,5. betöltött életév, birtokában legfeljebb 50 cm3 hengerűrtartalmú és 4 kW-ot nem meghaladó teljesítményű járművet vezethet, melynek tervezett sebessége 45 km/h–nál nem nagyobb, saját tömege pedig legfeljebb 350 kg.
  • A – kategória: Jelentkezési feltétel 23,5. betöltött életév, birtokában bármilyen hengerűrtartalmú motorkerékpárt
  • A1 – kategória: Jelentkezési feltétel 15,5. betöltött életév, birtokában maximum 125 cm3 hengerűrtartalmú és maximum 11 kW teljesítményű hajtómotorral ellátott motorkerékpárt, illetve quadot
  • A1 – B-vel kategória: Jelentkezési feltétel 17. betöltött életév és érvényes B – kategóriás jogosítvány, ez a jogosítvány megegyezik az A1 – kategóriával, csak menetében tér el.

 

Autós jogosítvány:

  • B – kategória: Jelentkezési feltétel 17. betöltött életév, birtokában 3,5 tonnát nem meghaladó össztömegű teher- és személygépkocsit vezethet.

 

Teherautó jogosítvány:

  • C – kategória: Jelentkezési feltétel 20,5. betöltött életév vagy annál legfeljebb 6 hónappal fiatalabb, és B – kategóriás jogosítvány, birtokában trolibusz és autóbusz kivételével a 3,5 tonnát meghaladó össztömegű gépkocsit, vagy az ilyen gépkocsiból és könnyű pótkocsiból álló járműszerelvényt vezethet.
  • C+E – kategória: Jelentkezési feltétel 20,5. betöltött életév és érvényes C – kategóriás vezetői engedély, birtokában C – kategóriás gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvényt vagy B – kategóriás gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvényt vezethet.

 

Autóbusz jogosítvány:

  • D – kategória: Jelentkezési feltétel 23,5. betöltött életév és érvényes C – kategóriás vezetői engedély, birtokában autóbuszt, valamint autóbuszból és könnyű pótkocsiból álló járműszerelvényt vezethet.

 

Traktor jogosítvány:

  • T – kategória: Jelentkezési feltétel 15,5. betöltött életév, birtokában mezőgazdasági vontatót és két nehéz pótkocsit, lassú járművet és pótkocsit, kerti traktort, és állati erővel vont járművet

Reméljük, összefoglalónk segítséget nyújt a megfelelő jogosítvány kiválasztásban, bővebb információkért forduljon hozzánk bizalommal, és élje át velünk a vezetés élményét!

 

Elsősegély vizsga – miért van rá szükség?

Elsősegély vizsga – miért van rá szükség?A jogosítványszerzés szerves részét képezi, hogy az elsősegély vizsgát is le kell tennie a tanulónak – enélkül nem kaphat vezetői engedélyt. Fontos azonban, hogy a vizsgát ne tekintsük csupán egy felesleges rossznak, és ne arra hajtsunk, hogy egyszerűen csak átmenjünk rajta! A valódi tudás életet menthet!

Az elsősegély vizsga sikeres teljesítéséhez egy tanfolyamon kell részt venni, aminek során megtanulhatjuk a legfontosabb életmentő technikákat, és elsajátíthatunk olyan készségeket, amik egy esetleges közúti baleset során hasznunkra lehetnek. Az elsősegély vizsga a tanfolyammal együtt ráadásul közvetve még a vezetési magabiztosságunkat is befolyásolhatja – azok, akik tudják, hogy mi a teendő baj esetén az utakon, és nem riadnak meg egy vészhelyzettől, könnyebben le tudják győzni a félelmeiket, hiszen tisztában vannak a megoldásokkal.

Szeretné olyan helyen teljesíteni az elsősegély vizsgát, ahol megbízható oktatók tesztelik a tudását? Akkor forduljon bizalommal hozzánk és jelentkezzen!

 

A motoros jogosítvány előnyei

A motoros jogosítvány előnyeiAz utakon autóval, vagy motorral is közlekedhet az, aki saját járművet szeretne. A legtöbben az autót választják, de mit nyer az, aki a motorra szavaz, és megszerzi hozzá a motoros jogosítványt?

A motor egyik nagy előnye, hogy kisebb, mint az autó, tehát nem csupán a tároláshoz, parkoláshoz elég kisebb hely, de a forgalomban is előnyt kovácsolhatunk a méretéből. A városi közlekedésben a gyakorlottabb motorosok könnyedén kikerülhetik a dugókat, a motorral nem kell az autósorban bennragadni, hiszen a motor elfér az autósorok között! Motorozás közben ráadásul sokkal ügyesebbé válik az ember, fejlődik az egyensúly érzéke, az izomzata is! A motoros jogosítvány birtokában ráadásul spórolhatunk is, mert a motor több szempontból is kevesebbe kerül, mint egy autó: olcsóbban vásárolhatjuk meg, olcsóbban javíttathatjuk meg, és a fenntartása is kevesebbe kerül!

A motoros jogosítvány megszerzésével tehát minden szempontból jól jár, még akkor is, ha többnyire autóval közlekedik, hiszen a motorozás egyben életérzés is! Keressen bennünket motoros jogosítvánnyal kapcsolatban!